Асен Гагаузов: Винаги съм защитавал държавните интереси
Асен Гагаузов: Винаги съм защитавал държавните интереси / cнимкa: Sofia Photo Agency

Председателят на БСП ще поиска вот на доверие и ще го получи, защото го заслужава. Това съобщи в Сливен Асен Гагаузов на първата си пресконференция след изборите на 5 юли. Според него Сергей Станишев, с работата си през последните четири години, е показал, че е наистина лидер на партията и може да работи ефективно.

Като грешка Гагаузов отчете факта, че на българското общество не е представяно достатъчно навреме и по обем какво е направило правителството, в това число и какво са направили и народните представители на Коалиция за България.

„Резултатите изненадаха и победителите, и победените на тези избори и може би тези, които бяха приятно изненадани са по-малко. Лично аз бях убеден, че в Сливен ще има мажоритарен избор, но както всички видяхме той не се състоя в цялата страна. Ние още не сме готови за мажоритарна система", каза още Гагаузов.

Той допълни, че не се чувства застрашен от евентуални проверки за работата му като министър на регионалното развитие. „Ние сме правили десетки проверки от независими одитни органи, има си отчети. Винаги съм действал така, че да защитавам държавните интереси, никога не съм правил изключение умишлено. Винаги в моята обществена дейност на първо място са били тези интереси", подчерта Гагузов.

Новини от Сливен