„Директорът на Изпълнителна агенция „Наука и образование за интелигентен растеж“ Кирил Гератлиев използва създалата се ситуация, за да се представи за жертва, вместо да обясни защо си позволява да упражнява психологически тормоз и да злоупотребява със служебното си положение, за да принуждава експерти от изпълнителната агенция, която ръководи, да напускат работата си под натиск“ - това се казва в позиция на Ангел Ангелов, който Боил Банов посочи като източник на тайните записи, представени Елена Йончева.

Ангел Ангелов опитвал да заплашва и директор в МОН
 
Вчера Гератлиев обяви, че Ангелов изнесъл конфиденциална информация и затова бил изваден от управлението на европроектите, в резултат на което последвали заплахи.
 
„Аз и още трима колеги още през декември 2018 година вследствие на дискриминация и психологически тормоз на работното място подадохме жалба до Софийската районна прокуратура. За заведената жалба е информиран и министърът на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и Инспектората на МОН за слабости и пропуски в работата на изпълнителната агенция”, се казва още в позицията на Ангелов.

Боил Банов: От четири години съм рекетиран с този запис
 
По думите му в резултат на подадената писмена информация е започнала проверка на Инспектората, резултатите от която се очакват в близките дни.