/ БГНЕС
От четири години съм рекетиран с този запис, каза Банов
100476
От четири години съм рекетиран с този запис, каза Банов
  • От четири години съм рекетиран с този запис, каза Банов
Министърът на културата Боил Банов обяви, че не е опростявал пари на фирмата, работила по "Ларгото", че изнесените записи от Елена Йончева са скалъпени и че от няколко години се опитват да го рекетират с тях.

Йончева със запис срещу министъра на културата Боил Банов

На брифинг в Министерския съвет Банов заяви, че е готов да подаде оставка мигновено, но когато премиерът Бойко Борисов му я поиска. Министърът на културата каза още, видимо ядосан, че му е обидно това, което се случва и това, което се изнася срещу него. Той поясни, че няма опростени пари, а има искова молба, която е съгласувана от Министерството на културата във връзка с просрочени дейности от страна на фирмата, която е работила по "Ларгото", и сумата, която е в исковата молба е на стойност 750 хиляди лева.

В момента се водят и съдебни дела във връзка с тази искова молба.
 
Банов определи изнесения днес запис като скалъпена работа и посочи името Ангел Ангелов, който някога е бил служител в министерството и е уволнен от тогавашния министър Вежди Рашидов. Той посочи Ангелов като човека, който е рекетирал от четири години Банов с въпросния запис.
 
Министърът на културата обяви още, че няма да се поддаде на този рекет и че това са евтини компромати, които не правят чест на никого.

Цацаров разпореди проверка по казуса „Банов“
 
Боил Банов посочи още, че "Ларгото" е изключително важен проект и, ако той е повишавал тон видимо на записа, вероятно е защитавал държавен интерес.
 
Всеки, който се опитва да дискредитира правителството и Министерство на културата, не му прави чест, допълни още Банов и обобщи, че работата му като министър на културата е важна и я върши достойно, но тя не е всичко за него.   

Всички новини по темата можете да прочетете тук