„Нямам никаква илюзия, че задачата, с която се захващаме, е много трудна. Политическият опит в другите държави показва, че понякога този тип правителства с ротация не успяват да се справят, провалят се в опита да се реализират последователните мандати. Но има и други държави, в които се реализират”, това заяви пред NOVA съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков и заяви, че според него ротацията крие много подводни камъни.

(Не)очакван обрат: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в съвместно управление (ОБЗОР)

Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието ни да извадим още по-добър състав. Където е възможно, търсим експерти. Той уточни, че в хода на преговорите са се разбрали, че обявеният кабинет е този, от който се тръгва.

„До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали достатъчно добре. Това е важно, защото липсата на доверие е огромен проблем в нашата политика. Аз поне ѝ имам доверие, че ние можем да работим заедно. До момента това усещане се потвърждава”, добави той.

Той обясни, че пред всякакви други алтернативи, ротацията е била единствената, която води до няколко положителни резултата.
NOVA