Грозни сцени се разиграха минути преди и малко след старта на полуфиналния реванш за Купата на България между ЦСКА-София и Ботев Пловдив, съобщи gong.bg. Първият мач в Пловдив завърши 0:0.

Привърженици на Ботев Пловдив са влезли във физическа саморазправа с органите на реда пред Сектор „Б” на „Българска армия”. След ескалацията на напрежение, полицаите не пускаха повече от двеста фена на пловдивския клуб, като тези, които заеха местата си за старта на реванша от полуфиналите, бяха не повече от 50 човека.



Малко след това покрай Софийската математическа гимназия, където изпращаха абитуриентите, с виещи сирени и светлинна сигнализация профучаха 4-5 патрулки и 2 полицейски микробуса, по всяка вероятност викнати спешно подкрепления за силите на реда при Армията, видя репортер на DarikNews.bg.

Според официалното съобщение на полицията фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. 

След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна.

Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава.