/ БГНЕС
Млад мъж уби баща си и преби майка си
98154
Млад мъж уби баща си и преби майка си
  • Млад мъж уби баща си и преби майка си
Психично болен мъж уби баща си и нанесе побой на майка си в София. Убийството е извършено вчера следобед в апартамента на семейството в кв. „Лозенец”. Сигналът до полицията подала майката, която успяла да избяга от апартамента. Пристигналите на място полицейски екипи заварили жилището барикадирано. След няколко часа мъжът излязъл и нападнал с нож полицаите, но бил обезвреден. Той е настанен в психиатрична клиника. По данни на СДВР мъжът е настаняван там и преди 7 години, отново след проявена агресия.

Син блъсна баща си по стълбище и го уби на място
 
Сигналът до полицията е подаден вчера от 65-годишната майка, съобщи комисар Делян Гешев, началник на 4-то Районно управление:
 
„Вчера, около 16:30 ч. жена подава сигнал, че нейният син е нанесъл побой на нея и съпруга ѝ“.
 
Впоследствие мъжът се барикадира в апартамента, а след няколко часа излиза и напада полицаите с два ножа:
 
„Направихме организация, изпратихме на адрес полицейски екипи, като предприехме действие за неотложно влизане в жилището. В хода на тази организация се отвори входната врата на жилището, откъдето излезе въпросното лице с два ножа в ръцете и се насочи към полицейските служители. Той знаеше, че има полиция отвън и просто в един момент отвори вратата и излезе с двата ножа“.
 
В апартамента е открит трупът на 76-годишния баща, с няколко прободни рани. Майката е настанена за лечение във ВМА с контузия на главата и хематоми.

Пиян мъж уби баща си с дървен прът
 
26-годишният им син Пенчо Ненов страда от шизофрения. По информация на Дарик мъжът е имал проблеми и с наркотиците, а по показания на майката, през 2011 година също е приеман за лечение в психиатрия:
 
„Имаме данни от майката, че страда от психично заболяване. Ние имаме сигнал от 2011 г. Тогава пак е бил принудително настаняван в Центъра за психично здраве. Нямаме данни какво му е било лечението“, допълни началникът на 4-то Районно управление.
 
Според съседи семейството никога досега не е давало индикации, че има подобни проблеми:
 
„За бащата и майката - те са превъзходни хора. Никога не сме имали проблеми с тях. Живеем с тях откакто е построен блокът. Бащата беше компютърен специалист, а майката в банка работи. Никога тези хора не са се оплаквали“, казаха съседите.
 
Това е пореден случай на агресия от страна на психично болен, който преди това е лекуван в специализирана клиника. В края на миналата година 32-годишна жена с психично заболяване бе задържана за убийството на своя съседка в кв. „Лагера”. Жената била изписана от столичната „Александровска болница” половин година по-рано.
 
Междувременно днес в Дупница вътрешният министър Валентин Радев стигна до извода, че били необходими законодателни промени:
 
„Много е неприятно всичко това. Той първо е пребил майка си, а след това убива баща си. Това се е случвало и преди това. Днес говорихме със здравния министър, и премиерът разпореди, трябва да направим нещо, за да променим законодателството. Тези хора не могат да се разхождат между нас. Трябва да ги задържим, там да ги охраняваме. Докато те са на тези места, Карлуково например, докато им дават медикаменти, те са ок. Отиват си вкъщи, защото минават някаква програма, минава време и ето, той убива баща си, пребива майка си. Той е болен човек. Тук нещо се пропуква и трябва да измислим какъв е начинът да ги пазим от обществото“, каза министър Радев.