/ БГНЕС
Отново над 150 служители се събраха пред вратите на Ловешкия затвор тази сутрин, за да протестират за по-високи заплати, по-добри условия на труд и с настояване да се реши проблема с липсата на кадри в системата на затворите и следствените арести.
 
Новоназначени надзиратели в затворите напускали след месец работа

Протестиращите определиха случващото се „като игра на нерви”. „Тези, които си стоят в удобните кресла, си мислят: Ще се уморят и ще спрат. Но този път няма да отстъпим до изпълнение на исканията”, заканиха се недоволни надзиратели, съобщиха от Синдикат на Служителите в Затворите в България (ССЗБ).
 

БГНЕС


Протестите на служителите в затворите продължават

Мероприятието е прелюдия към втория национален протест на Синдикат на служителите в затворите в България, който ще се проведе на 10 март от 13.00 ч. Той ще е под надслов „Европа и за нас“ и ще протече като митинг - шествие, което ще премине от площада пред Министерство на правосъдието покрай Министерство на финансите до сградата на Министерския съвет.
 

БГНЕС


Какви са исканията на служителите в затворите?

Преди два дни с надежда, че ще „пробудят съвестта“ на Цецка Цачева в писмо до министъра на правосъдието от Синдикат на служителите в затворите изпратиха „Приказка за стълбата” на Смирненски. От синдиката настояха и за писмен отговор на въпроса получавал ли е и в какви размери допълнителни бонуси политическия кабинет на Министерство на правосъдието за 2017 г.
 

БГНЕС


Протестите на надзиратели и съдебна охрана продължават в цялата страна втори месец. В следващите дни до 10 март митинги ще има пред затворите във Варна и Пазарджик, а на 7 март демонстрации на недоволство ще бъдат проведени на връх професионалния празник на ГД „Охрана“ пред всички сгради на съдилищата в цялата страна.
БГНЕС