113 кандидати са допуснати до устния изпит в конкурса за нотариуси
113 кандидати са допуснати до устния изпит в конкурса за нотариуси / снимка: БГНЕС, архив

До устен изпит в конкурса за нотариуси са допуснати 113 от общо 586 кандидати, явили се на писмения изпит на 19 април в София, съобщават от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Устният изпит ще бъде на 26, 27, 28 и 29 май.

Министерството на правосъдието публикува резултатите от работата на изпитната комисия, назначена със заповед на министър Христо Иванов, по оценяването на писмените работи на кандидатите. На сайта на ведомството, в рубриката "Кариери" са обявени общо шест документа - протоколът от заседанието на комисията, проведено на 15 май, резултатите от писмения изпит, списъкът на кандидатите, допуснати до устен изпит, графикът за провеждането на устния изпит, въпросник с 40 въпроса, по който ще бъде проведен, и приемо-предавателен протокол.

Над 620 юристи на изпит за нотариуси в „Арена Армеец"

Заявления за участие в конкурса за заемане на 111 вакантни места за нотариуси в страната са подали 684 кандидати. От тях със заповед на министър Иванов до участие окончателно са били допуснати 629 души, но 43-ма от допуснатите кандидати не са се явили на писмения изпит на 19 април.

Три от писмените работи са били анулирани заради констатиран особен начин на белязване на малкия плик на кандидата, съответно на изпитната работа, незапечатан малък плик. Четири от работите не могат да бъдат идентифицирани, защото липсва малкият плик или пък листът в него е празен, става ясно от протокола на комисията.