Увеличение на заплатите в БДЖ с над 10% е нереално
Увеличение на заплатите в БДЖ с над 10% е нереално / netinfo

Реалните възможности за 2007 година са увеличение на заплатите в железниците с 10% от 1 април. Всички други числа са нереални и не отговарят на финансовото състояние на БДЖ, заяви в Бургас министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той подчерта, че нито едно правителство досега не е правило толкова голямо повишение на трудовите възнаграждения в жп системата. Министър Мутафчиев припомни, че са увеличени и дневните пари за храна с 2,50 лв., които компенсират и данъка за социални разходи.

Убеден съм, че железничарите ще разберат, че правим всичко възможно за увеличението на тяхното заплащане, каза още транспортният министър. Съобразно финансовите резултати на БДЖ през следващата година, ще се прецени възможността за ново увеличение.

Министърът на транспорта заяви, че при него не е постъпвала информация от стачния комитет за подготвяне национална стачка.

Ще направим всичко възможно бургаските железничари да нямат проблеми с административното си обслужване, но не мога да се съглася, че във всеки по-голям център трябва да правим отделни структури и да назначаваме още администрация, заяви министър Мутфачиев по повод искането на жепейци отново да се отделят в самостоятелен район, тъй като сега са към район Пловдив.

По време на посещението на министър Мутафчиев в пристанище Бургас стана ясно, че драгирането на подходния канал на порта ще приключи предсрочно.

Други новини от Бургас