Умуват парното да спира, ако половината съседи не са плащали миналата зима
Умуват парното да спира, ако половината съседи не са плащали миналата зима / снимка: sxc.hu
Умуват парното да спира, ако половината съседи не са плащали миналата зима
33046
Умуват парното да спира, ако половината съседи не са плащали миналата зима
  • Умуват парното да спира, ако половината съседи не са плащали миналата зима

Парното в блока да се спира, ако 50 на сто от собствениците не са си плащали сметките през последния отоплителен сезон, предлага депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. По думите му работна група в енергийното ведомство подготвяла изцяло нов закон за енергетиката и обсъжда в него да залегне и този въпрос. Николов уточни, че идеята периодът на задълженията да е два месеца е на шефа на „Топлофикация-София" Петко Милевски.

Идеята е мярката да има дисциплиниращ ефект, каза депутатът от ГЕРБ и член на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. „Защото солидарно трябва да се носи отговорност от етажната собственост, както трябва общите части да се поддържат от всички, така и общата услуга трябва да се плаща от всички", каза депутатът.

По-думите му поради тази причина се търси вариант минимален брой хора, които са изрядни, да бъдат ощетени. Той каза, че преди две-три години е имало моменти, когато са се изключвали входове, в които всички обитатели са били неизрядни платци. Според него „събираемостта и дисциплиниращият ефект са били големи".

Опозицията не пожела да коментира идеята, докато не я види на хартия.