Скача цената на въглищата, обяви министър Стойнев
Скача цената на въглищата, обяви министър Стойнев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Скача цената на въглищата, обяви министър Стойнев
72292
Скача цената на въглищата, обяви министър Стойнев
  • Скача цената на въглищата, обяви министър Стойнев

Очаквам с нетърпение да се запозная с мотивите на опозицията относно вота на недоверие в сектор енергетика, каза в Стара Загора министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той припомни, че това е секторът, заради който бе свалено предишното правителство, а стъпките на сегашното в стабилизирането на сектора са оценени положително от водещите международни агенции.

Ако преди една година ние се борихме за оцеляването на българската енергетика, днес ние планираме инвестиции в държавните дружества, посочи ресорният министър Стойнев. Той информира, че от 1 юли цената на въглищата, добивани в „Мини Марица-изток" се повишава с два лева за тон условно гориво и става 77 лева. Това е второто увеличение на цената на въглищата за последните 12 месеца, защото нашата цел е да подобрим финансовото състояние на мините и то значително се подобрява, коментира министърът.

Той категорично отрече обвиненията на Бойко Борисов, че дружеството е теглило заем, за да изплати трудовите възнаграждения на работещите и го обвини в поредна лъжа:

„Такова нещо няма. Това са два овърдрафта от миналата година и те въобще не се използват за заплати. Как може бивш министър-председател толкова нагло да лъже собствения си народ? Хората си получават възнагражденията и са спокойни".

Националната енергийна стратегия е готова, но тя ще бъде обсъдена след изборите, обеща Стойнев.

Други новини от Стара Загора