Синдикати готови за протести заради съкращенията в „Булгартабак
Синдикати готови за протести заради съкращенията в „Булгартабак / БГНЕС, архив

Синдикалните организации на тютюноработниците към КНСБ и КТ "Подкрепа" не приемат решението за спиране на производството на тютюневи изделия в "София-БТ" АД и за прекратяване на износа на тютюневи изделия с търговски марки на "Булгартабак-Холдинг" АД, съобщиха от КНСБ.

Вчера председателите на синдикалните организации и ръководствата на "Булгартабак-Холдинг" АД и "София-БТ" АД са имали среща.

Според синдикатите по време на преговорите не са били представени обективни икономически анализи и доказателства, аргументиращи нуждите от съкращаване на над 400 работници и служители в "София-БТ" АД и на 8 процента от персонала на холдинга.

Тютюнопроизводители на протест в защита на „Булгартабак"

В съвместна декларация на Независимия синдикат на тютюноработниците и на Националния синдикат тютюнева промишленост се заявява, че ръководствата на синдикалните организации настояват за спешна среща с министър-председателя, с изпълнителния директор на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол и с представители на реалния мажоритарен собственик на дружеството. Ръководствата на синдикатите искат оставката на членовете на Борда на директорите на "Булгартабак-Холдинг" АД, виновни за настоящата ситуация с дружеството.

Делян Пеевски продал дяловете си в "Булгартабак"

Синдикатите декларират своята готовност за синдикални и граждански протести за защита на интересите на работещите в "Булгартабак-Холдинг" АД.

Структурите на КНСБ и КТ "Подкрепа" заявяват, че няма да позволят вмешателство на политически партии в синдикалните действия за защита на работните места, защото исканията са изцяло синдикални и социални.

източник: БГНЕС