/ ThinkStock/Getty Images
Шеговито пиво от Северозапада - бира „Пустиняк”
101106
Шеговито пиво от Северозапада - бира „Пустиняк”
  • Шеговито пиво от Северозапада - бира „Пустиняк”
Бира „Пустиняк” се появи от днес на родния пазар. Продуктът се произвежда от пивоварна в Северозапада и е намигване към потребителите на светлото пиво с чувство за хумор. Лом, Видин и Монтана са първите градове, в които магазините са заредени с „Пустиняк”.
 
Сигурно сте чували цветната фраза от българския Северозапад „Не е важно да си як, важното е да си пустиняк”. Сега я откриваме и в новата марка бира, произведена във фабрика, която се намира в Северозапада.

Американци откриха насред полето в Небраска хладилник с бири
 
Няма как да не си як, щом пиеш Пустиняк”, приканва новият продукт. Името на новото пиво кореспондира пряко със Северозападна България. То е своеобразна закачка към потребителите, обясни пред Дарик собственикът на пивоварната Димитър Чукарски:
 
"Това е една от малкото конвертируеми думи от Северозапада в цялата страна. По една или друга причина тя се наложи като закачлива и ние решихме да сложим тази марка, която да направи намигане към нашите клиенти. Думата с нейната широта на значението й е нещо, което у всеки предизвика усмивка. Този продукт е насочен към хората, които имат чувство за хумор, които разбират нашата закача и намигване, които биха желали да пийнат повечко бира в топлите дни".

В Ню Йорк правят нова бира по 133-годишна рецепта
 
Пиво „Пустиняк” е в опаковка от 2 литра и половина. Тя е по-лека и малко по-горчива. Предназначена е за широката аудитория. В бирената фабрика обаче подготвят същата марка и за ценители, която ще се появи на пазара до месец:
 
"Подготвяме със същата марка и крафт вариант, който да бъде в стъклени бутилки и който вече да бъде за тези, които искат да имат бира не само за ежедневна консумация и удоволствие, а да имат и бира за преживяване, която да бъде с по-специален вкус, с по-специални аромати и горчивина. Наздраве на всички!"

Вижте също:

24 януари: На пазара се появява първата в света консервирана бира

Лекари спасиха пациент от смърт с... бира

Жителите на ЕС консумират по 140 халби бира годишно

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук