Работниците във ВМЗ-Сопот ще получат великденски премии
Работниците във ВМЗ-Сопот ще получат великденски премии / БГНЕС, архив

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и заместник-министър Любен Петров се срещнаха днес със Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

На срещата ръководството на предприятието е информирало, че на заседание на Съвета на директорите е взето решение за изплащане на великденска надбавка за работниците и служителите във ВМЗ. Сумата ще бъде изплатена въз основа на минималната работна заплата за дружеството - 462 лева. В навечерието на Коледа (през декември 2015 г.) работещите са получили тринайсета заплата. Надбавки в предприятието не са изплащани от 2013 г.

Ръководството на предприятието е информирало министъра, че в момента във ВМЗ работят 3200 работници и служители, като в последните пет месеца са назначени 700 души. Средната работна заплата в дружеството към края на февруари е достигнала 800 лева, като е увеличена спрямо миналия септември, когато е била 680 лева.

По инициатива на Съвета на директорите се разработва и система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите.

Производствената програма на дружеството е обезпечена с договори до средата на 2018 г., са отчели от ръководството на ВМЗ. Министър Лукарски е поздравил ръководството на заводите за успешната работа.