Представят Монбат на фондовата борса
Представят Монбат на фондовата борса / netinfo

На фондовата борса официално ще бъде представено "Монбат", чиито акции започват да се търгуват. Дружеството ще бъде представено от Атанас Бобоков, председател на управителния съвет на фирмата.

За търговия на "Официален пазар", пазар на акции, сегмент "В", се регистрира емисия от 19 500 000 акции с номинална стойност един лев всяка. Акциите са обикновени, безналични, поименни и свободно прехвърляеми.

На 17 ноември м. г. "Монбат" предложи за продажба 4,7 млн. акции, или 24,1 процента от капитала си, и набра 32,67 млн. лв., като цената за акция беше 6,95 лева.

Преди близо две седмици от борсата съобщиха, че дружеството е сключило предварителен договор за придобиване на 67 процента от капитала на "БАТ - Холдинг", Добрич, което е мажоритарен собственик в третия по големина производител на стартерни батерии в страната - "Старт".

Основната сфера на дейност на "Монбат" е производство и търговия с оловно-кисели стартерни и стационарни акумулаторни батерии и сервизното им обслужване. Компанията е част от икономическата група на „Приста Ойл” – Русе.