Плевнелиев: АМ „Струма” вече е на дневен ред
Плевнелиев: АМ „Струма” вече е на дневен ред / снимка: DarikNews.bg, Любима Калпачка

Най-късно в началото на декември ще започне тръжната процедура по изграждане на два лота от АМ "Струма", обеща в Благоевград строителният министър Росен Плевнелиев. Той се срещна в областния център с местния бизнес и политическия елит, придружен от заместниците си Георги Прегьов и Лиляна Павлова.

„Струма е вече на дневен ред. Лот 1 и лот 4 на „Струма”. Да стигнем с лот 1 до Дупница и с лот 4 от Сандански до Кулата”, каза министър Плевнелиев, като допълни, че пътната агенция подготвя тръжната процедура, уточнени са абсолютно всички детайли и ние се надява по график през ноември, най-късно в началото на декември да стартира тръжната процедура.

Министърът каза, че по отношение на лотове 2 и 3 от аутобана – участъците от Дупница до Благоевград и от Благоевград до Сандански, там е по-тежко и по-сложно.

„Нямаме проекти, нямаме отчуждения и въпреки това екипът на министерството се е ангажирал с това да търси заедно с експерти на най-високо ниво - JASPERS – това е европейската консултантска компания на Европейската инвестиционна банка, за да видим как можем да адресираме този участък, който да бъде ускорен от 2014 година”, каза министърът.