Павлова: Подготвени сме за зимна обстановка по пътищата
Павлова: Подготвени сме за зимна обстановка по пътищата / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Павлова: Подготвени сме за зимна обстановка по пътищата
47756
Павлова: Подготвени сме за зимна обстановка по пътищата
  • Павлова: Подготвени сме за зимна обстановка по пътищата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е подготвено за зимната обстановка по пътищата. Това увери ресорният министър Лиляна Павлова. Направен е преглед на състоянието на всички договори за зимно почистване. Финансова санкция ще понесе фирмата, която почиства магистрала „Хемус" в частта около Шумен, уточни Павлова.

„Установили сме не толкова добра подготовка на фирмата, която почиства магистрала „Хемус" в частта около Шумен, дали сме предписание и ще ги санкционираме, включително финансово, защото те не са готови с достатъчно техника, химикали и сол. Всички останали са готови, проверили сме", категорична бе Павлова.

По казуса със зимното поддържане на магистрала „Люлин", министърът е убедена, че няма да има проблем. Павлова каза, че не е имало желаещи да чистят аутобана. От регионалното министерство искат там да приложат новия подход да се плаща за добро качество на пътя. Проблемът е решен, като фирмите, избрани от съседните региони, ще чистят магистралата и има подписани договори за дейността.