Паднали електрически стълбове уплашиха Несебър, няма опасност от пожар
Паднали електрически стълбове уплашиха Несебър, няма опасност от пожар / снимка: sxc.hu
Паднали електрически стълбове уплашиха Несебър, няма опасност от пожар
32027
Паднали електрически стълбове уплашиха Несебър, няма опасност от пожар
  • Паднали електрически стълбове уплашиха Несебър, няма опасност от пожар

Паднали и наклонени електрически стълбове на сметището на Несебър могат да предизвикат пожар и да обгазят района. За опасността съобщи концесионерът на сметището Михаил Радев. Според него обилните дъждове през юни са причина за удълбаването на земната маса и наклона на съоръженията, две от които са почти паднали.

Радев каза за Дарик, че от два месеца непрекъснато търси за помощ EVN, но до момента няма реакция от страна на дружеството. По думите на стопанина на депото при искра ще пламнат тонове отпадъци и обгазяването ще обхване Слънчев бряг, Равда и Несебър. През територията на сметището минават три електропровода, които захранват Слънчев бряг с ток. Три от стълбовете на единия са повод за притесненията на концесионера и той заяви, че ще търси помощ и от кмета Николай Димитров

От EVN увериха в съобщение до медиите, че няма опасност както за живота на служителите на фирмата концесионер, така и от пожар в региона. Техен представител е имал среща с несебърския градоначалник. По информация на дружеството захранването на трите стълба от електропровода е спряно още на 15 август, когато е бил получен и сигналът за инцидента Веднага екип на КЕЦ е посетил мястото и съоръженията са били изключени от мрежата. Няма опасност от пожар и те не заплашват живота и здравето на хората. Не е нарушено и електроподаването в района. Набелязани са били и мерки за подмяната на стълбовете. От EVN обаче не се ангажираха с конкретни срокове.