Орешарски скрил доклад на ДАНС, твърди Десислава Атанасова
Орешарски скрил доклад на ДАНС, твърди Десислава Атанасова / снимка: БГНЕС
ДАНС отделя място на финансовата стабилност в доклад от 2013-а, който не е стигнал до НС
79316
ДАНС отделя място на финансовата стабилност в доклад от 2013-а, който не е стигнал до НС
  • ДАНС отделя място на финансовата стабилност в доклад от 2013-а, който не е стигнал до НС

Доклад на ДАНС с предположения за финансовата стабилност на страната за 2013 г. не пристигнал в Народното събрание. Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова след закрито заседание на Комисията КТБ, на което беше изслушан председателят на ДАНС.

След закрито заседание на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ, нейният председател Десислава Атанасова обясни, че има допълнителни теми за доизясняване и писмени материали.

По думите й един от възможните отговори ще бъде на въпроса „защо докладът на ДАНС за дейността му през 2013 г., който е ежегоден доклад съгласно закона за ДАНС, и ДАНС го внася в Министерския съвет, а МС в Народното събрание, не е пристигнал в народното събрание, а в това време министър-председател беше Пламен Орешарски”.

Атанасова обясни, че докладът стигнал само до Министерски съвет. „От ДАНС твърдят, че е бил внесен в Министерския съвет, но след това е бил върнат. Така или иначе до Народното събрание не е стигнал, а в този доклад е имало и предположения по отношение на финансовата стабилност на страната”., обясни тя.

На въпрос дали докладът се е отнасял до застрашаване на финансовата стабилност заради КТБ или и заради други институции Десислава Атанасова не отговори.