Новият транспортен министър: Ще работя за защита на превозвачите
Новият транспортен министър: Ще работя за защита на превозвачите / снимка: БГНЕС

Не съм демон, нито реваншист, каза новият министър на транспорта и съобщенията Данаил Папазов, който встъпи в длъжност и официално бе представен от предшественика си в служебния кабинет Кристиан Кръстев, предаде БТА.

Папазов призова всички в министерството и структурите му да запазят спокойствие. Той подчерта, че трудно е приел поста, но е бил стимулиран за това от програмата на премиера Орешарски, за чието реализиране щял да даде всичко от себе си.

Ще продължим с добрите практики и ще разчитам на вашата експертна помощ. Надявам се с общи усилия да реализираме програмата на правителството, бяха думите на министър Папазов към служителите и експертите в министерството.

Данаил Папазов каза още, че до края на следващата седмица ще е готов с новия екип и ще представи заместниците си. В момента той се запознавал с неотложните проблеми. В отговор на въпрос новият министър посочи още, че ще работи за защита на българските превозвачи и то в най-кратки срокове. Попитан има ли вече определен ресорен заместник за БДЖ и какви ще са мерките там, Папазов каза, че ще се върви към стабилизиране на дружеството.

"Ще се опитаме да спрем приватизацията, нищо прибързано няма да правим, ще работим планирано и обосновано", каза още той. Решението си новоназначеният министър мотивира с острата нужда от работни места в момент на безработица.

Той допълни, че още утре, 30 май, ще предложи на премиера да бъде спряна приватизацията на БДЖ "Товарни превози" и уточни, че с екипа му ще се опитат да стабилизират ситуацията.

Служебният министър Кристиан Кръстев каза, че се радва, че именно Данаил Папазов е неговият приемник, защото бил "професионалист и невероятен експерт по морски и водни въпроси. Пожелавам му на добър час и да създаде една спокойна и добре работеща администрация", каза още Кръстев.