Новият Панаир на Рим регистрира силен старт
Новият Панаир на Рим регистрира силен старт / netinfo
Новият Панаир на Рим, който отвори врати през 2007 година, е една от най-успешните икономически инициативи, реализирани във Вечния град през последните години, пише ProntoSofia.

355 милиона евро бяха инвестирани в панаирното градче, което се намира между Рим и летището му „Леонардо да Винчи“. Други 125 милиона евро пък бяха инвестирани в подсилванe на инфраструктурата. Въпреки че е в началото на съществуването си, новият панаир привлече през миналата година половин милион посетители по време на 30-те си различни изложения.

Панаирното градче на Рим разполага със 110 000 кв.м. изложбена площ и с общо 130 000 кв.м. покрити площи. За сравнение – старият панаир в Рим разполагаше с едва 40 хиляди кв.м. изложбена площ. Той има паркинги, заемащи 275 000 кв.м. площ. Fiera Roma Srl е групировката, която контролира новия панаир. В нея участват най-важните столични институции. Главен изпълнителен директор е Луиджи Мастробуоно.

Сред по-важните изложения, планирани за 2009 година, са това за булчинско облекло (9-11 януари), за естетика и красота (31 януари-2 февруари), за мотори (5-9 февруари), за домашно обзавеждане (7-15 февруари) и др. За разлика от Панаира на Милано, който се концентрира върху Централна и Западна Европа, този на Рим се цели в страните от Средиземноморието.