Найденов поискал от Цацаров проверка на 98 сделки с държавни горски територии
Найденов поискал от Цацаров проверка на 98 сделки с държавни горски територии / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Найденов поискал от Цацаров проверка на 98 сделки с държавни горски територии
60502
Найденов поискал от Цацаров проверка на 98 сделки с държавни горски територии
  • Найденов поискал от Цацаров проверка на 98 сделки с държавни горски територии

Искане за проверка на 98 сделки за продажба на държавни горски територии се съдържа в сигнала, изпратен от министъра на земеделието Мирослав Найденов до главния прокурор Сотир Цацаров. Това уточни самият Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет. Сделките в сигнала на министър Найденов са от 2003 г. до сега.

Главният прокурор поясни, че това е прехвърляне на огромен обем от работа към прокуратурата, която не е присъща в този мащаб за държавното обвинение.
„Сами разбирате, че да бъдат проверени толкова сделки - било замени, било изваждане на територии от горския фонд и така нататък, това изисква време. Обществото някак си едва ли ще ни го даде това време. Затова да мислим за конкретни неща и да действаме по конкретни неща", призова обвинител номер едно.

Цацаров увери, че прокуратурата работи активно по случая със спорните 29 декара земи край Несебър, независимо от предварителните констатации по случая. Главният прокурор добави, че до няколко дни ще даде информация по делото САПАРД, което беше прекратено срещу основните подсъдими - бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. Искане за възобновяването на процеса вече е внесено във Върховния касационен съд. Ще се търси обаче как точно делото е било разпределено до прокурор Стойчо Ненков от столичната апелативната прокуратура, който го прекрати по вътрешни убеждения.