Може да има и трети участник в консорциума-купувач на „Алиталиа”
Може да има и трети участник в консорциума-купувач на „Алиталиа” / netinfo

„Аерофлот” не изключва възможността в консорциума за придобиването на италианската авиокомпания „Алиталия” да се включи и трети партньор. Това заяви генералният директор на руската компания Валерий Окулов, цитиран от ПРАЙМ-ТАСС.

По-рано бе обявено, че „Аерофлот”, в консорциум с италианската банка „УниКредит”, възнамерява да участва в търга за изкупуването на контролния пакет на „Алиталия”.

Окулов обясни интереса на „Аерофлот” към „Алиталия” с факта, че италианската авиокомпания има много добра маршрутна мрежа, предаде БТА.

"За „Аерофлот” се отварят Рим и Милано, а освен това покупката на италианската компания е ключ към полетите в Северна Африка и Южна Европа", заяви той.

Окулов подчерта, че „Аерофлот” вижда "синергия" (или увеличаване на ефективността) в придобиването на „Алиталия”. Той обаче отбеляза, че все още не е прието окончателно решение и този въпрос е в процес на обсъждане.

В същото време руският министър на икономическото развитие и търговията Герман Греф се въздържа от коментар по интереса на „Аерофлот” към „Алиталия”.