/ БГНЕС, архив
Липсата на устройствен план спира развитието на Божурище
94397
Липсата на устройствен план спира развитието на Божурище
  • Липсата на устройствен план спира развитието на Божурище
Забавянето на одобряването на Промени в устройствения план на индустриалната зона в Божурище възпрепятства изграждането на нова инфраструктура там. За това сигнализира кметът на Божурище Георги Димов пред Дарик.
 
Това забавяне спира проектите на големи инвеститори, които плащат солидни суми за данъци, местни такси и разрешения за строеж на общината Божурище, а тези средства  ще са от полза за благоустройството в района, аргументира са Димов.
 
Без одобрен устройствен план не може да се доизгради на инфраструктурата, което би довело до неизпълнение на сключени договори с инвеститори, обясняват от община Божурище.
 
Миналата седмица общинският съвет в Божурище е разгледал докладната записка на кмета на общината, но не е приел промени в устройствения план на зоната, информира кметът на Божурище Георги Димов.
 
Председателят на общинския съвет в Божурище Георги Димитров твърди, че докладната за индустриалната зона не отговаря на условията на Закона за устройство на територията. За това тя не е приета от общинските съветници.
 
Димитров обаче е насрочил нова извънредна сесия на общинския съвет на 7 август, на която промените в устройствения план се очаква да бъдат приети, защото вече са съобразени със законовите изисквания, увери самият Димитров.
 
Кметът на Божурище е категоричен, че общината се спазила всички законови изисквания. В икономическата зона в Божурище са привлечени инвеститори от сферата на автомобилната промишленост, високите технологии и складовата дейност.