Крушкова: Проблем има при издаване на индивидуални визи за руснаци
Крушкова: Проблем има при издаване на индивидуални визи за руснаци / netinfo

Проблемът с издаването на визи за руски туристи е за тези от тях, които не пътуват организирано, а искат индивидуална виза и се налага да чакат пред консулските ни отдели часове наред. Това заяви за Дарик Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.

Създава се напрежение, поради факта, че голяма част от руските туристи, които искат да дойдат в нашата страна, са индивидуални гости. Те не са организирани в групи и всъщност тук се получава конфликтът. Нашето посолство в Москва, както и службите в останалите градове работят с изключително високи темпове. Аз ви уверявам, че там се полагат неистови усилия колкото се може по-бързо да бъдат издавани визи.

Облекченията, които направи нашата консулска служба, са свързани с организираните туристи. Има проблем организацията на работа, която касае индивидуалните туристи, но, съгласете се, този проблем се свежда до това, че нито един от нас не може да предположи днес пред вратата на консулската служба на нашето посолство в Москва колко индивидуални туристи ще чакат, обясни Крушкова.

Да, те ще чакат така, както ние сме чакали пред вратите на посолствата. Не че това е най-приятното занимание за деня, но просто няма начин, по който да бъдат допуснати по електронен път или поне към днешна дата това не може да се случи, допълни председателят на Държавната агенция по туризъм. Не искам да говоря от името на Министерството на външните работи, сигурно ще намерят някакъв начин, по който в бъдеще да бъде решен този казус, но засега те трябва физически да отидат и да подадат своите документи, каза още Крушкова.