Красимир Станев: Албена зависи много от руските туристи
Красимир Станев: Албена зависи много от руските туристи / netinfo

"Зам.- министър Керемедчиев ни зарадва с новината, че документи за визи в Русия могат да бъдат подавани и онлайн, което е повече от хубаво. Посоката е абсолютно правилна, защото тази година зависим изключително много от руския поток. Ако той намалее, ние ще загубим много", заяви изпълнителният директор на "Албена"АД Красимир Станев. На 10 юли зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще бъде в Москва и ще направи срещи с големите туроператори за обсъждане на проблемите около руските визи, съобщи Станев.

Той допълни, че откриването преди месец на туристическото представителство на "Албена"АД в Москва е било посрещнато много радушно от бизнессредите в руската столица. "Оптимисти сме и мисля, че сме намерили много правилен подход към туристическия пазар в Русия, потенциалът там е огромен и може би малко закъсняхме с разкриването на офиса", коментира Красимир Станев.

Той съобщи още, че на 19 юни ще бъде разгледан първият идеен проект за голф-игрището до село Рогачево. Албена търси усилено финансов партньор за изграждане на голф-терана и вилното селище в непосредствена близост. До няколко години обектите ще бъдат факт.

Тази година изтече концесионният договор за плажа в курорта и сега работим при междинен вариант, каза още Станев. Дружеството ще приеме плажа от община Балчик и ще чака насрочване на конкурс за стопанисване през следващите години. "Нагаждаме се според обстановката, но по-добре беше досега конкурсът да е минал. Във всички случаи плажът е в прекрасно състояние, почистен е, сложили сме много нови чадъри, обръщаме голямо внимание на гостите, които са под чадърите, с обслужване от близките заведения", увери Станев.

Това се прави независимо от административната процедура, която не ни гарантира напълно сигурност, но всичко, което се предоставя на плажуващите, ще бъде в техен интерес, допълни изп.-директор на Албена.