Кабинетът предлага „Авиоотряд 28 да мине към министъра на транспорта
Кабинетът предлага „Авиоотряд 28 да мине към министъра на транспорта / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кабинетът предлага „Авиоотряд 28" да мине към министъра на транспорта
65330
Кабинетът предлага „Авиоотряд 28" да мине към министъра на транспорта
  • Кабинетът предлага „Авиоотряд 28" да мине към министъра на транспорта

Държавният „Авиоотряд 28" минава под шапката на транспортното министерство, реши правителството на днешното си заседание. Предложението е било направено от премиера Пламен Орешарски, съобщи след заседанието ресорният министър Данаил Папазов.

Той не отговори на въпроса, дали ще предложи промени, с които да се забрани извършването на полети с бизнес и търговски цели, каквито бяха установени в мандата на предишния кабинет.

Папазов обеща максимално ограничаване на възможността за такива полети и прозрачност при отчитането на всички извършени полети. „Ще се постараем до ограничим всички полети до разрешеното от закона", категоричен беше той.

По думите му ще се преразгледа и структурата на авиоотряда, след като той премине към транспортното министерство. „Аз лично в кръга на шегата не съм чак толкова щастлив, че „Авоотряд 28" идва при нас, но щом се налага ще изпълним задължението си и ще направим така, че той действително да се ползва по предназначение", каза още Папазов.

Транспортният министър съобщи още, че правителството е одобрило пренасочването на 20 милиона евро от съфинансирането на пътни проекти към съфинансиране на жп проекти.

През следващите дни ще се търсят финансови възможности за още 84 милиона евро за вече започнати проекти, като един от вариантите е да се изтегли заем от Европейската инвестиционна банка.