Фирма на Моника Станишева прекрати участието си в проект за ЕП
Фирма на Моника Станишева прекрати участието си в проект за ЕП / снимка: БГНЕС

Агенция "Актив груп" ЕООД на Моника Станишева прекрати изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент". Писмо за предприетия от фирмата ход е изпратено да европейската институция миналата седмица.

Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Това се казва в открито писмо изпратено до медиите от управителя на компанията Моника Станишева.

Агенция "Актив груп" ЕООД сключи този договор след участие в открита конкурсна процедура, обявена на страницата на Европейския парламент и беше одобрена да подпише рамково споразумение за партньорство с ЕП през 2012 г., напомня Станишева в писмо до медиите. Тя допълва, че проектът е предизвикал интереса на медиите у нас, а спекулациите по темата не спират, въпреки ясно опровержение от страна на Европейския парламент на всички безпочвени твърдения.

"Смятаме за свое професионално задължение да пазим репутацията на партньорите си, да не позволяваме да се руши смисълът на проектите, по които работим и да даваме пример за коректно пазарно поведение" се казва в писмото на Моника Станишева.

Затова от фирмата са взели решението да прекратят участието си в този проект.