Емил Димитров от ГЕРБ участвал в 2 фирми, направили заменки, твърди БСП
Емил Димитров от ГЕРБ участвал в 2 фирми, направили заменки, твърди БСП / снимка: gerb.bg

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е участвал в две фирми, направили заменки, твърдят от БСП.  Едната от заменките е в пълно нарушение на мораториума върху смяната на предназначението на земите, който самият Димитров е подкрепил, обяви Антон Кутев от БСП. Емил Димитров отхвърли тези твърдения.

Антон Кутев: „Участието му е скандално с факта, че едната от замените, конкретно тази замяна на единадесетте декара в Несебър е в пълно нарушение на мораториума, която същият този човек е гласувал. Защото на 3 септември влиза в сила мораториума за промяна на статута на земите, които са придобити при замени. Въпреки това Общинският съвет в Несебър е получил искане и има решение, с което променя статута на земята на тази 11 декара в Несебър. Това се е случило за 30 септември, т. е. 27 дни след като вече мораториумът, гласуван от самият Емил Димитров, е бил в сила. Отгоре на всичко има едно решение на областния управител в Бургас, с което той казва, че той не мое да намери никаква форма на незаконосъбразност на този акт с за мен идиотския довод, че решението на Общинския съвет не представлява окончателна промяна на статута, защото видите ли окончателната промяна на статута се правела в ДАГ".

 Емил Димитров: „Първо, аз никога не съм се занимавал с тази фирма, второ, изобщо не съм се занимавал с това нещо, но съм проверил случая - няма сменено предназначение. Мораториумът действа и при нито една от тези заменки не е сменено предназначението."