Двама братя оглавиха италианска класация по капитализация на борсата
Двама братя оглавиха италианска класация по капитализация на борсата / netinfo

Неизвестните като имена братя Джанфеличе и Паоло Рока оглавяват класацията на 400-те най-богати италианци по капитализация на борсата. Според изданието Milano Finanze наследниците на итало-аржентинската династия, която контролира компанията Tenaris, са натрупали на борсата богатство от 12,4 милиарда евро. Това е с 10 на сто в повече от миналата година.

На второ място е финансистът от Бреша с френски произход Роман Залески, който неотдавна увеличи квотата си в "Банка Интеза". Личната му капитализация на борсата е достигнала 10,37 милиарда евро. Това е със 128 на сто в повече от 2006 г. Залески има квоти в Generali, Arcelor Mittal, Edison и др. Трети в класацията са братята Бенетон, които са натрупали 9,3 милиарда евро на борсата. Те имат участия освен в собствената си група Benetton и в Autogrill, Atlantia-Autostrade, Telecom Italia, RCS, Pirelli, Caltagirone Editore, Aeroporti di Firenze, Gemina. На четвърто място е Леонардо дел Векио, собственикът на индустрията за очила Luxottica, който е акумулирал 9,2 милиарда евро на борсата.

Чак на пето място е Силвио Берлускони, който заедно с децата си има квоти в компаниите Mediaset, Mediolanum, Mondadori, Capitalia, Aedes. Берлускони е натрупал 5,72 милиарда евро на борсата.

www.prontosofia.bg