Цветанов: С откриването на моста Видин-Калафат се създава по-добра среда за бизнес и работа

Цветанов: С откриването на моста Видин-Калафат се създава по-добра среда за бизнес и работа
Цветанов: С откриването на моста Видин-Калафат се създава по-добра среда за бизнес и работа / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Северозападна България в годините винаги е оставала на заден план, но с откриването на моста Видин - Калафат и с всички инфраструктурни проекти, които ГЕРБ иска да развие, действително ще се създаде по-добрата среда за повече бизнес и работа. Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в предприятие за шивашко производство в Монтана.

Пред работници на фирмата Цветанов обясни, че целта, която си поставя ГЕРБ, е да има инфраструктура и да могат повече работодатели да се възползват от оперативните програми.

„Пример за това е програмата „Конкурентоспособност", защото от нея през последните година и половина са се възползвали много фирми и са усвоени над 600 милиона лева. Това са средства за подновяване на технологиите и за закупуване на нови модерни машини. Въпросът е дали ще могат да се усвоят тези пари, а за да могат да се усвоят, трябва да има стабилно правителство. Ние се стремим да имаме пълно мнозинство и да съставим правителство, което да може да усвои тези програми", подчерта Цветанов.

„В региона на Монтана, Видин и Враца има възможност за развиване на всички секторни политики. На тези избори за първи път са регистрирани 45 партии и коалиции. Всеки нека си направи извод, какво е желанието на всички тези партии да участват в българския парламент", обясни Цветанов.

Той призова работещите във фирмата да упражнят конституционно си право.

„Това е ваша гражданска позиция, независимо коя партия искате да подкрепите. Най-важното е да отидете и да упражните правото си. Ние предлагаме нашата политика да бъде реализирана с вашата подкрепа", допълни зам.-председателят на ПП ГЕРБ.