CNN инвестира 10 млн. в разширяване на свитовното си покритие
CNN инвестира 10 млн. в разширяване на свитовното си покритие / netinfo

Американският телевизионен канал CNN (Си Ен Ен) ще инвестира 10 милиона долара и ще създаде 16 репортерски поста, включително в Индия и Афганистан, за да развива още повече международното си покритие, предаде Франс прес.

Целта е телевизията да има повече собствени материали, а новите ресурси ще имат огромно отражение върху мрежите и платформите на Си Ен Ен, посочва вицепрезидентът и генерален директор на телевизията Тони Мадокс в комюнике, цитирано от агенцията.

"Гръбнакът на нашия занаят е да произвежда съдържанието, което излъчваме и да предоставяме на нашите филиали и други платформи", изтъква Мадокс. Според него инвестицията от няколко милиона долара в персонал и ресурси ще засили световните позиции на телевизията, а нейната журналистика ще бъде многократно възнаградена и ще позволи на CNN бързо да се ориентира към развитието на други видове дейност.

Това е най-голямата инвестиция за увеличаване на ресурсите за международно покритие от създаването на CNN преди 27 години.

Новите репортерски постове ще бъдат създадени в Афганистан, Малайзия, Нигерия, Филипините и Виетнам. Други 35 нови поста ще бъдат създадени във вътрешната информационна агенция и в продуцентските екипи.

Предвиждат се и допълнителни кореспондентски места в Пекин, Йоханесбург, Джакарта и в Пакистан. Допълнителен персонал ще бъде назначен и в азиатско-тихоокеанската централа на Си Ен Ен в Хонконг. Телевизията възнамерява да развие покритието си и продуцентските си звена в Обединените арабски емирства.