Цаконски: Протестът на млекопроизводителите ще е на Шипка
Цаконски: Протестът на млекопроизводителите ще е на Шипка / netinfo
Представители на предишното ръководство на Асоциацията на млекопроизводителите опитват да създадат дезорганизация сред протестиращите, заяви в Разград лидерът на структурата Андриан Цаконски. Протестът на фермерите ще е на Шипка, а не в Търговище, категоричен бе той.

До днес трябваше да ни изплатят парите за април, а това не е станало, каза в Разград лидерът на Асоциацията на млекопроизводителите Андриан Цаконски. Той допълни, че ако и утрешната акция няма успех, ще се иска оставката на цялото правителство. Освен министрите, които подозира, че „са поели ангажимент пред Брюксел за унищожаване на българското животновъдство”, Цаконски вижда двама конкретни виновници за хаоса в отрасъла –шефовете на Националната ветеринарномедицинска служба – Жеко Байчев, и на Агенцията по селекция – Костадин Желев.

Сред обвиненията, които Цаконски отправи бе и това за източване на 100000 лв. в Добрич под претекст извършване на млечни проби и селекция по фермите. По думите му това е извършено от бивши членове на ръководството на Асоциацията на млекопроизводителите. Станало е миналата година, а сега същите хора опитвали да създадат дезорганизация сред протестиращите. Те твърдели, че утрешният протест ще е край Търговище. Остава на Шипка, категоричен бе Цаконски.

Протестът ще започне с молебени за успех на начинанието, отправени от ходжа и православен свещеник.