България настига Франция на британския пазар за недвижими имоти?
България настига Франция на британския пазар за недвижими имоти? / netinfo

Британското инвестиционно издание This is Money съобщава, че България настига по популярност Франция като място за инвестиране на средства в закупуване на недвижима собственост.

Нов доклад на компанията Moneycorp, цитиран от финансовото издание, съобщава, че 12 на сто от исканията за финансиране на закупуване на имоти в чужбина са вече за България, докато за Франция те са 14 процента.

Особено популярни са българските недвижими имоти сред британските инвеститори в Северна Англия, Уест Мидландс и Уелс, съобщава в доклада си Moneycorp. Хората в тези региони определено предпочитат България пред значително по-скъпата Франция, пише БГНЕС.

Най-популярна обаче продължава да бъде Испания, която е предпочитана от 30 на сто от инвеститорите, които искат да закупят собственост в чужбина. This is Money пише, че популярността на България е била засилена от слънчевите курорти на черноморското крайбрежие и ски курорта Банско.

В същото време експерти предупреждават инвеститорите, че не трябва да вярват винаги на твърденията за лесни печалби. Според изданието строителният бум е превърнал курортите в строителни площадки и свръхпредлагането на новопостроени жилища в крайна сметка ще намали възможността за препродажба или даване под наем.

Възникват и много въпроси, свързани с опазването на околната среда, след като Световният фонд за опазване на дивата природа се противопостави на изграждането на курорт "Златна перла" в природния парк Странджа, пише британското издание. То предупреждава купувачите да проверяват винаги с кого си имат работа, така, както се прави във Великобритания и да посещават мястото, преди да купят имот.