Борисов отговори на Станишев за магистралите
Борисов отговори на Станишев за магистралите / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов отговори на Станишев за магистралите
54579
Борисов отговори на Станишев за магистралите
  • Борисов отговори на Станишев за магистралите

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на бившия премиер Сергей Станишев, че правителството на ГЕРБ е забавило строежа на магистралите. В изявление пред министрите в началото на днешното заседание премиерът Борисов припомня как кабинетът на Тройната коалиция е реализирал инфраструктурни проекти и как строят сегашните управляващи. В отговор на критиките на БСП Борисов заявява още, че България изпълнява всички критерии за членство в Еврозоната.

Ако бяхме го оставили Станишев и тройната коалиция, щяхме да сме с гърците, на същото дередже и по-лошо

- премиерът Бойко Борисов

Премиерът напомни, че преди дни България и Германия са били извадени от процедурата по свръхдефицит. „Сега сме в една компания с Дания и Швеция. Ако бяхме го оставили Станишев и тройната коалиция, щяхме да сме с гърците, на същото дередже и по-лошо, защото на тях заради еврозоната има кой да им помогне, на нас нямаше кой да ни помогне. Просто още една мечта, която имаше Станишев - влизането на България в еврозоната, нашето правителство го изпълни", каза Борисов.

Премиерът се обърна към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, че не трябва да спори с лидера на БСП Сергей Станишев по отношение на магистралите. „Просто да спориш с тези хора е безмислено, те само да бяха поддържали пътищата тогава, сега да не трябва и мостове, и старите магистрали да правим. Ще направиш като Вежди една книжка преди и след", каза още премиерът.

Борисов предложи на регионалния министър да покани лидера на социалистите при хидровъзела Цанков камък. „Ти си дама, покани този джентълмен на Цанков камък да си види пътя. Колко струва? 250 млн., как са го направили, защото ми казват, че било сложно нещо, аз от такова строителство като негово не разбирам", обясни още Борисов.