15 000 лв. обезщетение при съкращение в Булгартабак
15 000 лв. обезщетение при съкращение в Булгартабак / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Средният размер на обезщетение, което ще бъде платено на освободен служител в „Булгартабак", е 15 хил. лева, като ще има и суми, които значително надхвърлят този размер.

Това се казва в позиция на "Булгартабак-Холдинг" АД във връзка с „разпространената вчера декларация от браншовите синдикати и съдържащите се в нея неверни внушения".

Предвидените обезщетения, които ще бъдат изплатени, многократно надхвърлят изплащаните при подобни случаи в страната.

Лукарски: Надявам се да не се затварят производствени мощности на Булгартабак

„За пореден път потвърждаваме, че "Булгартабак", като отговорна компания, ще спази всички изисквания на закона при прекратяването на трудови договори на служители от „София - БТ" АД. Стриктно спазваме и изпълняваме задълженията си по приватизационния договор, трудовото законодателство и колективния трудов договор със синдикатите" - категорични са от тютюневия гигант.

Тютюнопроизводители на протест в защита на „Булгартабак"

„Ние си даваме сметка за последиците от прекратяването на трудовите правоотношения, като целта на изплатените обезщетения е да подпомогнем тези наши служители до намирането на нови възможности за работа" - казват в изявлението си от „Булгартабак".

"Заявяваме също, че дружествата от групата "Булгартабак" ще продължат своята производствена и търговска дейност, като компанията ще търси нови възможности и пазари за реализация на своята продукция" - пишат в официалната си позиция от "Булгартабак".

източник: БГНЕС