/ МВР
Проверени са 575 души и 461 МПС
Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение на прокуратурата, е проведена на 7 юли на територията на област Ямбол, съобщиха от полицията.

След спецакция в Ямболско: Арестуваха шест души, обявени за общодържавно издирване

Проверени са 575 души и 461 МПС.
Взето е отношение по 106 констатирани административни нарушения. Издирени са две лица, обявени за общодържавно издирване. Задържани са шестима души, съпричастни към различни престъпления.

Извършени са проверки на 23 обекта - заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти. В хода на акцията са установени два обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса, работещи без необходимата регистрация за осъществяваната дейност по Закона за управление на отпадъци.

След спецакция в Ямболско: Задържаха 8 души и разкриха 16 престъпления (СНИМКИ)

Образувани са две преписки за предварителна проверка. Разкрити са две кражби от частни имоти в Ямбол. Установен е 19-годишен младеж с марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на полицейските действия са открити 4020 къса безакцизни цигари, като по случаите е взето отношение по административен ред.