От 18 октомври влизат в сила по-строги противоепидемични мерки
Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболско достигна 500.49 на 100 хил. души. Областта вече е в "тъмночервената зона" по разпространение на коронавирус.

COVID-19 в Ямболско: Все повече заразени, смъртността се увеличава

От 18 октомври влизат в сила по-строги противоепидемични мерки за срок от три седмици, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Според заповедта на директора на РЗИ, учениците от пети до дванайсети клас в училищата в Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово преминават към онлайн обучение на ротационен принцип; в селата ще продължат с присъствено обучение, тъй като имат по-малък брой ученици.

Преустановяват се всички фестивали, масови мероприятия; свиждания в болници и социални заведения. Затварят се пенсионерските клубове и ученическите школи по извънкласни дейности.

В Ямбол: Ваучери срещу ваксина

Посещенията в кина, музеи, театри и фитнес зали се ограничават до 30 % от капацитета. Потокът в магазините трябва да следва правилото "по един човек на 8 кв. метра".

Към момента в Ямболско има 924 активни носители на инфекцията, от тях - 118 са хоспитализирани. "Леглата можем да осигурим, но няма персонал, който да се грижи за пациентите.

Лекарите изнемогват, много им е трудно, напрежението е много голямо", каза пред журналисти д-р Панайот Диманов, директор на областната болница "Св. Пантелеймон". 
БТА