Нов пункт за събиране на помощи за пострадалите от войната в Украйна ще заработи в Ямбол от понеделник, 7 март.

"Помещението е предоставено безвъзмездно от Мая Пенева и се намира на ул. „Бузлуджа“ 15, до Военния клуб", съобщи Оксана Легка от местната украинска общност в града.

БЧК в Ямбол разкри пункт за хуманитарна помощ за Украйна

По думите ѝ към момента има отзовали се четирима доброволци за работа в пункта, но всяка помощ е добре дошла. Доброволците ще дават дежурства от по няколко часа в пункта, според възможностите си. "Благодарни сме за огромната вълна от съпричастност от страна на българския народ.

Всяка проява на човечност, милосърдие и грижа е принос към победата на доброто", каза тя. Пунктът ще събира дарения на всякакви вещи от първа необходимост – топли дрехи, обувки, храна, хигиенни материали и медицински консумативи.

От Сдружението на украинските организации в България „Майка Украйна“ е създадена логистика за транспортиране на помощите, както до бежанците по границите, така и до гражданите, намиращи се в района на военните действия.

От началото на тази седмица хуманитарна помощ за Украйна се събира и в пункта на Българския червен кръст в Ямбол на ул. „Димитър Благоев“ 1.
БТА