/ БГНЕС
Българският Червен кръст (БЧК) в Ямбол започва раздаване на хранителни помощи на 7180 уязвими жители на област Ямбол, съобщиха от червенокръстката организация.

Операцията, наречена „Подкрепа“, е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по Програмата за храни и основно материално подпомагане.

Хранителните пакети ще се раздават от днес до 7 юни, по график за всяка от петте общини на областта. В областния град акцията започва днес, в Елхово – на 11 април, в Стралджа – на 12 април, в община Тунджа – на 15 април, а в крайграничната община Болярово – на 16 април.

Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма.

Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане. Над 618 000 уязвими български граждани ще получат хранителни пакети от БЧК. С операцията „Подкрепа“ в следващите месеци ще бъдат раздадени 5281 тона храни на нуждаещи се в страната.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мира Безус/БТА