/ Агенция Митници
Голямо количество контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово.

Хванати са 290 800 къса цигари, което прави 14 540 кутии, съобщиха от Агенция „Митници“.

Митничари задържаха 13 хил. кутии цигари, скрити в хладилници за Белгия

Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата съвместно между митниците, „Гранична полиция“, ГДБОП и НАП. 

Товарната композиция с румънска регистрация пристигнала от Турция на 18 септември малко преди полунощ. Според представените документи от водача, румънски граждани, той е превозвал 36 колета с авточасти от Турция за Румъния през България.
 

цигари
Агенция Митници


При проверка на товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители селектират сред декларираната стока зони с подозрителна плътност. Извършена е физическа проверка, при която в част от колетите с авточасти са открити кашони и найлонови торби, съдържащи общо 290 800 къса (14 540 кутии) недекларирани цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол.

Задържаха над 500 000 заготовки за кутии за цигари при проверка на камион

Контрабандните цигари на стойност около 100 хил. лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.телно по-висока.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня