/ Община Видин
Последната фестивална вечер зарадва зрителите с богата фолклорна програма. Тя се проведе на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров“, в Крайдунавския парк. Тринадесет фолклорни състава от Област Видин създадоха неповторима атмосфера със своите изпълнения. 

Започна Осмият фестивал на изкуствата „Дунавски вълни“

Кметът на Община Видин Огнян Ценков закри фестивала на изкуствата и приветства участниците и зрителите: “И тази година станахме свидетели на една фестивална седмица, изпълнена с богата и разнообразна програма.

Изказвам сърдечната си благодарност от свое име, от името на общинското ръководство и на всички наши съграждани на участниците в десетките събития по време на фестивала, които със своите великолепни изяви заредиха публиката с прекрасно настроение и оживиха града ни.

Специални поздрави за нашите чуждестранни гости - над 20 души, дошли от цял свят да изучават български народни танци в нашата страна, в град Пловдив“, каза той. Ценков награди с грамоти всички, които се включиха в концертната програма - танцьори, музиканти и певци.

Специална изненада за кмета на Общината бе подготвена от Женска танцова група „Фиданките“ - ръчно избродирана риза с български шевици. И тази година традиционният Юнашки тиган изкуши видинчани и гостите  на града с вкусна гозба, приготвена от майстор Теодор Ангелов от Копривщица.

Заключителната вечер завърши с хора и танци под звуците на Антимовската духова музика. Много и разнообразни събития се проведоха по време на осмото издание на „Дунавски вълни“- театрални постановки за деца и възрастни, представени от Общински драматичен театър „Вида“, Държавен куклен театър-Видин, Драматичен театър-Монтана. Огнен спектакъл на „Дивинитас“, детска работилница за анимация, детски пленер „Моят Видин“ и „Детска хоротека“.

В програмата бяха включени и концерти на Симфониета-Видин, Градския духов оркестър и Симона Загорова.