Възрастна жена от Враца е поредната жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Враца е поредната жертва на телефонна измама / netinfo

С 1550 лева бе измамена 90-годишна жена от Враца. Вчера около 14:00 часа по телефона й се обадил непознат мъж, който заявил, че трябва да даде пари за освобождаване на дъщеря й от затвора. В 16:00 часа възрастната жена вече била събрала сумата и я дала на мъж, който дошъл в дома й.

По описание на потърпевшата мъжът бил на възраст около 35 години, с нормално телосложение, висок приблизително 180 см. и облечен в черни дрехи. Случаят продължава да се разследва.


По информация на Дарик в събота още една възрастна жена от Враца е станала жертва на опит за измама. Около 18:00 часа й се е обадил плачещ женски глас, който заявил, че е нейната внучка, която е в полицията, защото е убила дете при нещастен инцидент.

По-късно се е обадил мъж, който се представил за полицай и казал на възрастната жена, че трябва да събере пари за да не предадат внучка й на прокурор. Разговорът е продължил повече от 20 минути. Измамниците са се отказали, тъй като  разбрали, че потърпевшата не може да събере голяма сума пари. Полицията не е информирана за случая.