киноложка изложба
киноложка изложба / Община Враца
Враца домакин и на баскетболен турнир
В навечерието на Ботеви дни 2018, в парк „Дъбника“, за поредна година се проведе киноложка изложба. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов. В тазгодишното издание на Международната изложба участие взеха представители от 12 клуба от страната, с над 100 кучета от различни породи. В рамките на събитието ще се състои и конкурс на породата - българско овчарско куче. Участниците ще се съревновават за купата на Община Враца.

киноложка изложба
netinfo

Същия ден се провежда и седмото издание на турнира по баскетбол за купата на Община Враца. Спортното събитие бе открито от кмета Калин Каменов, който заяви, че турнирът е възможност за изява на най-добрите баскетболисти. Кметът пожела на участниците да са упорити и никога да не се отказват от спорта.
           
Първият двубой между младите спортисти бе финалът на момчетата  до 10 годишна възраст, където отборът на „Ботев 2012" се изправи срещу тима на "Видабаскет" - Видин. Програмата ще продължи с мачове в петте възрастови групи, съответно момчета до 10, 12, 14, 16 и 19 години. В турнира са включени и три мача при мъжете. От местния клуб по баскетбол коментираха, че най-сериозен съперник на мъжете е тимът на "Чавдар" - Троян, който тази година играе професионално в А група.
           

баскетболен турнир Враца
netinfo


Проявата за купата на Община Враца се организира от баскетболен клуб „Ботев 2012", със съдействието на местната администрация и Националната аматьорска лига по баскетбол. Всички спортни срещи ще се проведат в спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов" в града.