Водач с „Мерцедес“ не спази правилата
Водач с „Мерцедес“ не спази правилата / Дарик Враца

Водач с „Мерцедес“ отне предимство и прати в болница мотоциклетист, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Инцидентът е станал на кръстовище на ул. "Х.П. Хаджиилиев" в Берковица вчера преди обед. Лек автомобил "Мерцедес" МЛ 320 с монтанска регистрация, управляван от 25-годишния М.Д. от гр. Берковица, отнел предимство на движещия се по ул. "Николаевска" мотоциклетист С.К./57 г./ от същия град.

Лекият автомобил "Мерцедес" не спрял в зоната на кръстовището, а продължил движението си като преминал пред дясно стоящ мотоциклет "Априлия Скарабео" с монтанска регистрация. Водачът на мотоциклета ударил рязко спирачки, за да предотврати сблъсъка, изгубил контрол над мотоциклета и паднал на земята. В резултат на падането е със счупен десен глезен.

На пострадалия е оказана спешна помощ във ФСМП Берковица и по негово желание е транспортиран до гр. София, където в избрано от него болнично заведение ще му бъде проведено лечение. Виновният водач и лекият автомобил са установени. Разпитан е пострадалият водач. По автомобила и мотоциклета няма причинени щети. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Берковица.