Владимир Тошев
Владимир Тошев / netinfo
Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев обяви на пресконференция във Видин, че е стартирала процедурата по изграждането на новия участък Ботевград – Мездра и очакването е през януари да стартират процедурите по изграждането на обходния път край Димово по Е-79.

„Трите населени места, които са изключително тежки за транспорта, ще бъдат заобиколени, това са – Димово, Бела и Скомля. Готов е проектът за изпълнение на обходния път в този участък на Е-79. Надявам се да приключи и процедурата по избор на изпълнител на ремонт на участъка със свлачището на пътя Видин – Кула край село Войница, за да може след това да бъде ремонтиран целия път“, уточни Владимир Тошев.

Той коментира, че  процедурата по изграждането на обхода при Димово се е забавила от 2013 г., заради обжалването пред съдебните инстанции от неправителствени организации на  доклада по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

Според Тошев, предстоящите отчуждителни процедури ще се проведат бързо, защото само около 10 % от терените са общински и частни. “До 2022 година четирилентовият  скоростен път на Е 79  от Видин до Ботевград ще бъде изграден изцяло“, каза Владимир Тошев. Той уточни, че финансирането на изграждането на този път е изцяло със средства от бюджета и засега прогнозните цени са между 800 млн. лв. и 1 млрд. лева.

Относно проблемите с видинската и белоградчишката болница, Тошев коментира: „Считам, че държавата трябва да се намеси във Видин, за да може да се промени начина на управление на болницата...А относно белоградчишката болница, която е 100 % общинска, държавата изпълнява своя ангажимент, но и кмета трябва да изпълни своето задължение“, категоричен е Тошев.

Владимир Тошев връща стипендията.
Дарик - Враца

По-рано днес народният представител от ГЕРБ връчи стипендия на дванадесетокласничката Ива Георгиева от СУ "Цар Симеон Велики" във Видин. Отличието се връчва за седма поредна година за високи постижения в областта на учебното дело, изкуствата и спорта. Ученичката Ива Георгиева е определена за носител на тазгодишната стипендия от педагогическия съвет на училището.