Видин заплашен да се зарине в боклук, работниците от сметопочистващата фирма стачкуват
Видин заплашен да се зарине в боклук, работниците от сметопочистващата фирма стачкуват / Дарик Враца

От днес работниците от сметопочистващата фирма „Титан АС” ЕООД – Видин, са в безсрочни ефективни стачни действия, съобщиха от КНСБ.

До решението за стачка се стигна, след като работниците в дружеството не са получавали заплати вече 8 месеца. От 114 души по списъчен състав, 103-ма са членове на Федерация на независимите синдикати от държавното    управление и организации /ФНСДУО/ - КНСБ, като всички те стачкуват.

Съгласно постановеното арбитражно решение от НИПА /Национален институт за помирение и арбитраж/, стачкуващите ще почистват районите около болници, училища и детски градини по определени графици.

По искане на Стачния комитет днес от 15.00 ч. е насрочена спешна среща на Областния съвет за тристранно сътрудничество, на която областният управител, кметът на общината, работодателят и представителите на работниците ще обсъждат варианти за общо разрешаване на проблема.

 

Стачкуващите работници са решени да продължат действията си до изплащането на работните заплати, дължими за периода от м. юли 2014 г. до м. февруари 2015 г.