/ Община Мездра
Нова спортна площадка откри кметът на община Мездра в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ в с. Зверино. На площадката е положена висококачествена тревна настилка, дренажна система, изградени са стабилна ограда, електрическо осветление и трибуна.

За изграждане на съоръжението в селото бе създаден инициативен комитет, в които влязоха Христо Христов, Димитър Георгиев, Цветослав Найденов, Тодор Маринов и Ивайло Маринов.

Над 2500 деца и родители са ползвали Центъра за обществена подкрепа в Монтана

„Искам да благодаря на инициативните младежи, без които тази площадка нямаше да съществува в този си вид. Огромни благодарности и на министъра на образованието, който изслуша моята идея за нашата обща инициатива и намери път за финансирането на това спортно съоръжение.

Ще продължим облагородяването на района, защото той, освен за игра и за отдих, е и за учение”, заяви кметът Генади Събков. Председателят на Инициативния комитет Христо Христов благодари на всички, подкрепили начинанието за спортната площадка.

Откриването
netinfo

„Организирахме се, направихме подписка и резултатите са налице. Срещнахме отзивчивост в лицето на кмета на Общината. Искам да пожелая на всички да бъдем все така задружни, защото когато има идея, когато с общи усилия се борим за една цел, то тя става реалност“, добави Христов.

След официалното откриване млади и стари се включиха в демонстрационни срещи. Първо на изкуственото игрище сили премериха малчуганите на „Скала“ - Зверино и „Скала 2015“ - Оселна. След тях в битка се включиха ветераните на двата клуба, които направиха шоу с много емоции и футболни страсти.

Откриването
netinfo

Община Мездра