Учредяват Общински фонд за асистирана репродукция
Учредяват Общински фонд за асистирана репродукция / Дарик Враца

Две докладни на общински съветници и 16 на кмета ще разгледа местният парламент във Враца на редовното си заседание, насрочено за 17 декември от 10,00 часа.

 

Председателят на Общински съвет – Враца Малина Николова ще предложи за одобрение график за заседанията на местния парламент през 2014 година, а колегата й Красимир Ангелов ще внесе докладна за учредяване на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания  на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Община Враца.

Кметът инж.Николай Иванов е вносител на останалите докладни, включени в дневния ред. В това число предложение за получаване на кредит в размер на 10 000 лева от „Медикотехническа лаборатория по зъбопротезиране”, с гарант Община Враца, приемане на първо четене на Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетна прогноза за местните дейности за следващите три години и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Враца, както и приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Враца.

Градоначалникът предлага изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци през 2014 г., приемане на План-сметка за дейностите „Чистота”и „Управление на дейностите по отпадъците” през 2014 година и определяне годишната стойност за услугите по сметосъбиране, сметоизвозване и обработка на битовите отпадъци, както и избор на формата на управление на горските територии, собственост на Община Враца.

Предложение за отпускане на персонална пенсия, утвърждаване състава на Ботевския организационен комитет за 2014 година и разрешение за разполагане на паметна плоча на Кръстьо Българията на бул. „Никола Войводов” са следващите точки в дневния ред на предстоящото заседание.

Четири са докладните, които касаят общински имоти. Едната от тях е споразумение за разпределение на право на ползване на съсобствен между Община Враца и „Борса имоти” ЕООД. Следващата е за преотдаване на имот в землището на  с. Три кладенци, съгласно която  Изпълнителна агенция „Борба с градушките” ще предостави терена за ползване от „Мобилтел“ за изграждане на базова станция. Останалите две са за прекратяване на съсобственост чрез продажба на общинската част от недвижим имот в с.Мраморен и в с.Паволче.

Продажба на общински жилища по реда на Наредбата за условията и реда за управление и разпореждане с общински жилища е т.18 от дневния ред, а 19 и 20 точка са съответно за отпускане на средства в размер на 9 176,59 лв., вложени от заявителите за изграждане на уличен водопровод и ел.захранване на собствения имот и одобряване на проект за подробен устройствен план (парцеларен план) за част от „Интегриран проект за воден цикъл на гр.Враца” – обект „Нова канализация на кв.Бистрец – колектор I, колектор II, тласкател и електропровод”.

Както обикновено сесията ще започне с отговори и питания на общински съветници и информация за изпълнението на водния цикъл, а ще завърши с питания на граждани и т. „Разни“.

 

Заседанията на постоянните комисии към общинския съвет започват от 9 декември и ще приключат на 12 декември по предварително оповестен график. Заседанията са публични и на тях могат да присъстват граждани и медии.