/ Община Враца
Заместник-кметът Петя Долапчиева присъства на учредяването на Инициативен комитет за честване на 150 години от създаването на Народно читалище „Развитие - 1869“, чийто председател е кметът Калин Каменов.

Петя Долапчиева и Иванка Караиванова
община Враца


„Предстои една интересна, изпълнена с много събития, юбилейна година за една от емблемите на Враца – Народно читалище „Развитие“. Поздравявам Ви за изготвената програма, която е много богата и обхваща прояви на всички звена на културната институция. Ние от Община Враца ще подпомогнем изявите, защото врачани заслужават заедно да празнуват 150-тата годишнина на читалището“ – каза в своето приветствие към присъстващите заместник-кметът Петя Долапчиева.

Първото събрание се проведе в читалнята на библиотеката към културната институция и бе открито от председателя на читалищното настоятелство Иванка Караиванова. Представени бяха основните дейности, свързани с отбелязването на юбилея, както и художествено-творческите изяви на колективите и звената към НЧ „Развитие - 1869“.

Враца почете паметта на жертвите от бомбардировката през 1944 г. (СНИМКИ)

На работната среща присъстваха заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет Красимир Ангелов, директори на институции, ръководители на творчески състави и представители на читалищното настоятелство.

В рамките на първото заседания бяха направени нови предложения за събития, които ще бъдат конкретизирани на второ заседание, насрочено за месец март. Тогава ще бъде утвърдена и цялостната програма по повод 150-тата годишнина от създаването на НЧ „Развитие - 18969 във Враца.
Община Враца